• "Üdvözöljük a Bakonyi Mesekastély Weblapján!"
 • "Bakonyi Mesekastély Vendégház"
 • "Kert"
 • "Gyerek játszóvár"
 • "Nappali"
 • "Közösségi tér"
 • "Étkezõ"
 • "Konyha"
 • "Közösségi tér"
 • "Bamboo szoba"
 • "Bamboo fürdõszoba"
 • "Magic szoba"
 • "Elegance szoba"
 • "Reality szoba"
 • "Reality szoba"
 • "Sunrise szoba"
 • "Elegance szoba"
 • "Amazonas szoba"
 • "Esti kivilágítás"

Házirend


Kedves Vendégeink!

Mi, a Bakonyi Mesekastély Vendégház dolgozói azon fáradozunk, hogy ÖNÖK a pihenésük ideje alatt jól érezhessék magukat náluk. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy semmilyen körülmény ne zavarja nyugalmukat. Ha ezen törekvésünk ellenére bármi zavaró tényezőt észlelnek, amivel nincsenek megelégedve, kérjük, maradéktalanul forduljanak a házigazdához. A vendégház és a berendezési tárgyak állagának, rendjének, tisztaságának fenntartása érdekében kérjük, tartózkodjanak minden olyan tevékenységtől, amelyet saját otthonukban sem tennének. A vendégházat amilyen állapotban átvették, kérjük, abban az állapotban adják vissza, mivel a következo vendég is élvezni szeretné annak minden szépségét és kényelmét.

A legfontosabb tudnivalókat az alábbiakban foglaljuk össze:

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Mivel a vendégházban nem működik állandó nyitva tartással rendelkező recepció, így a szállást az érkezés napján, 14.00 és 18.00 óra között lehet elfoglalni. Az elutazás napján legkésobb 11.00 óráig kell elhagyni a házat. Egyéb lehetőségek elozetes egyeztetés alapján rugalmasan intézhetőek. Amennyiben 11:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következo napi szállásdíjat.

A kaució fizetése azért kötelező mindenki számára (szobánként 5.000 Ft, egész ház foglalása esetén 10.000 Ft) mert ha elhagyják a kulcsot, távirányítót vagy kár keletkezik az ingatlanban, plusz takarítási költségek lépnek fel, akkor ennek összegét a kaucióból vonjuk le.

A szállásdíj tartalmazza:

A szállásdíj tartalmazza a közüzemi díjakat és egyéb rezsi költségeket, az ágynemut huzattal, 2 db törülközőt, fürdőszobánként kihelyezett wc papírt, a közös konyha használatát a kihelyezett eszközökkel, mosogatószerrel, a mosogatógép használatát a kihelyezett mosogató tablettával, egy héten túli tartózkodás esetén a heti ágyneműcserét, valamint a szobák végső takarítását. Továbbá tartalmazza a zárt parkoló, wifi, kerti bútorok, szalonnasütők, medence, gyermekjátékok rendeltetésszerű használatát. Bográcsot, szalonnasütő pálcákat, tárcsát, tűzrakáshoz fát kérje a vendéglátótól. Ezeken felül felmerülő igény esetén külön díj megfizetése ellenében tudunk eszközöket, tisztítószereket, használati tárgyakat, szolgáltatásokat a vendég rendelkezésére bocsájtani. A reggelit és vacsorát kérésre a megfelelő díj ellenében a házigazda tálalja a vendég számra.

Az udvar és az épület zárása:

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak, az átadott kulcsok esetleges elveszése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata:

A vendégház, nem rendeltetésszerű használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal! Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati és dísztárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, stb.) kérjük, ne vigyék ki a kertbe.

Dohányzás:

Az épületben dohányozni, valamint, füstölőt használni tilos! A dohányzásra kijelölt helyet a teraszon elhelyezett tábla mutatja illetve a kiépített tűzrakó hely környéke. Szíveskedjenek a dohányzást erre a hely korlátozni, továbbá hamutartót használni!

Tűzrakás-bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával! (Tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellol eltávolítva.) Mielott otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük, győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották! Kérjük a vendégeket a bográcsozás, tűzrakás során keletkezett szemét eltávolítására, a környezet rendbetételére. A bográcsot, tárcsát, sütőpálcákat a használat után kérjük elmosni, rendbe rakni! Ellenkezo esetben, ha a házigazdának kell a használati eszközöket elmosni, illetve a tűzrakhely körül rendet rakni 5.000 Ft takarítási felárat számítunk fel. A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Takarítás:

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelni a tisztaságra. 7 napnál hosszabb elszállásolás során heti egy alkalommal ágyhuzatot cserélünk. Az ettől eltérő igényeknek természetesen eleget teszünk, felár ellenében. Elutazáskor kérjük, hogy a házban, ne hagyjanak mosatlan edényt, szemetet, ételmaradékot. A nappali és konyha rendbe tétele, eredeti állapotába való visszaállítása a vendégek feladata. Továbbá kérjük a teraszon a székek asztalok eredeti helyére való visszaállítását. Ellenkezo esetben – ha a vendégek után a házigazdának kell a konyhában elpakolni, mosogatni, illetve a teraszon, tűzrakó hely körül, udvaron, kertben játékokat kell összepakolni, szemetet szedni – 5.000 Ft takarítási felárat számolunk fel.

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a szekrényben található). Ha ez megtelne az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük, ürítsék ki azt a ház mellett található nagy szemeteskukába, amelyet a vendégház dolgozói figyelnek, és szükség esetén elvisznek!

Kert használat:

A kertben elhelyezett medencét és fa játszóvárat 18 év alatti gyermek csak szülő jelenlétében használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelosséget vállalni a medence és fa játszóvár, illetve a kert nem rendeltetésszerű használatából eredo személyi károkért, sérülésekért! A kertben található gyümölcsök es egyéb növények fáradságos munkával lettek megművelve ezért kérjük, hogy a gyümölcsöket és zöldségeket ne szedjék le mert azokat nem nyilvános fogyasztásra termesztjük. Továbbá kérjük kedves vendégeinket, hogy a kertben lévő növények védelme miatt labdajátékot NE a fák között játszanak, hanem az arra kijelölt játszó réten. A fákra felmászni, ágakra felkapaszkodni a fák- és a személy épségének védelme miatt szigorúan tilos. A fákban, növényzetben okozott károkért kártérítést állapíthat meg a házigazda.

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a megérkezéskor a bejelentkezo lap kitöltése után történik. Ha valami miatt az Ön által elore lefoglalt időszak vége elott távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, visszafizetni. A vendégház nem rendeltetésszeru használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Egyéb:

A vendégházban a vendégeknek a tulajdonossal történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására, kizárólag a közösségi helyiségekben. A nyitva tartáson túl maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel. A szállásadó jogosult - elozetes bejelentés nélkül - ellenorizni, hogy a szálláshelyen a bejelentkezőn, számlán szereplő létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Az ellenorzés nem járhat a vendég zaklatásával és az ellenorzés, takarítás során a vendég személyiségi jogai tiszteletben tartásával kell eljárni.


Felhívjuk figyelmét, hogy a tulajdonosnak nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredo károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

A tulajdonos fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

A bejelentkező nyomtatvány aláírásával a vendég elismeri, hogy a házirendet megismerte, elfogadja és az ott leírtakat betartja!

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!